Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

donderdag 15 augustus 2013

Groupie van een illusieloze schrijver

Auteur: Clem Schouwenaars
Titel: Een dageraad
Taal: Nederlands
Categorie: fictie
Jaar van eerste uitgave: 1989
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: gekregen
Synopsis: Schouwenaars’ dubbelganger Anton Zevenbergen zit enkele dagen alleen thuis terwijl zijn vrouw in Duitsland zit, wordt opgejaagd door rusteloosheid en krijgt bezoek van een hitsige vrouwelijke fan van zijn werk.
Aanrader, want: Net als in ‘De seizoenen’ valt Schouwenaars op door zijn streven naar emotionele eerlijkheid. Hij spaart zichzelf niet, en oefent via zijn bescheiden novella ook kritiek uit op andere gevestigde schrijvers die naderhand gaan geloven in hun eigen mythe.
Afrader, want: Hoe je het ook draait of keert, het is Schouwenaars’ alter ego dat het minst fraai uit de hele vertoning komt.
Aanbevolen voor: Wie zich nog niet wil wagen aan ‘De seizoenen’, kan alvast via ‘Een dageraad’ kennis maken met Schouwenaars’ unieke en heldere stijl die nooit minder dan trefzeker is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten