Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poƫzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 16 september 2013

De eeuw van de razernij

Auteur: Geert Mak
Titel: In Europa
Taal: Nederlands
Categorie: reisverhaal, non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2003
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend
Synopsis: Nederlands journalist Geert Mak reist rond door Europa als raamvertelling voor een eeuw Europese geschiedenis van 1900 tot 2000.
Aanrader, want: Ondanks zijn dikte leest 'In Europa' vlot en zijn er zelden vervelende passages. Er wordt ook voldoende diep in gegaan op episodes van de 20ste eeuw die in het geschiedenislokaal weinig aan bod komen, met voldoende zin voor nuance en objectiviteit.
Afrader, want: Door de focus op de landen waar Mak doorreist, zijn er soms merkwaardige blinde vlekken of onderlinge verbanden die niet beroerd worden. Scandinaviƃ« blijft bijvoorbeeld grotendeels buiten beeld.
Aanbevolen voor: Wie interesse heeft in recente geschiedenis maar geen zin heeft in saaie naslagwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten