Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 4 januari 2015

Een wit gedachtestreepje

Auteur: Gerrit Kouwenaar
Titel: Vallende stilte
Taal: Nederlands
Categorie: poëzie
Jaar van eerste uitgave: 2014
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: kerstcadeau
Synopsis: Een bloemlezing uit het omvangrijke werk van de in 2014 overleden Gerrit Kouwenaar.
Aanrader, want: Niet alleen is 'Vallende stilte' een mooie vogelvlucht over Kouwenaars lange en indrukwekkend consistente oeuvre, het is een boek dat uitgegeven is met veel liefde voor het boek als medium zelf. Kouwenaar heeft gedichten geschreven die gerust kunnen dingen naar het beste van wat er ooit in het Nederlands gedicht is, en dat met een bijzonder spaarzaam palet aan woorden. Terwijl hij in zijn poëzie zijn eigen einde stapsgewijs voelde naderen, stijgt de ontroering.
Afrader, want: Je kan er niet van onder uit dat de schaduwzijde van Kouwenaars consistentie is dat hij vaak hetzelfde schrijft in andere variaties.
Aanbevolen voor: Poëzieliefhebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten