Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 25 januari 2015

Vrolijke beestenboel

Auteur: Frederik Lucien De Laere
Titel: Paniek in het circus
Taal: Nederlands
Categorie: poëzie
Jaar van eerste uitgave: 2003
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: dichter liet het per ongeluk achter
Synopsis: In ongeveer 40 gedichten, meestal kort, meestal met een pointe, en meestal met een dier in de hoofdrol, stelt De Laere zijn poëtische zoo ten toon.
Aanrader, want: 40 gedichten is veel voor een bundel, maar doordat hij direct en vrij toegankelijk schrijft, heeft De Laere geen moeite om de aandacht van de lezer vast te houden. Hier en daar zit een gedicht dat ongekunsteld een glimlach of een grimas onderdrukt. Op zijn best is hij in de voetsporen van Larkin een dichter van de vreemde alledaagsheid.
Afrader, want: Misschien wegen sommige gedichten iets té licht, en nu en dan voelt de stijl, hoewel nog maar 12 jaar oud, al aan als een beetje gedateerd.
Aanbevolen voor: Wie wel poëzie wil lezen, zich vooralsnog afgeschrikt voelt door "moeilijke" dichters, maar de "instapdichters" al ontgroeid is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten