Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 3 februari 2015

Tastbaar en stijlvol

Auteur: Erwin Mortier
Titel: Mijn tweede huid
Taal: Nederlands
Categorie: proza
Jaar van eerste uitgave: 2000
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend van een vriend
Synopsis: Een rustiek coming of age-verhaal van de dromerige Anton, die gecontrasteerd wordt met zijn ruige neef, en opgenomen wordt in zijn geheimzinnige vriendschap op school.
Aanrader, want: Mortier is een stilistische klassebak die achteloos de pareltjes uit zijn pen schudt. Zoals de titel laat vermoeden, is het verhaal bijna tastbaar, proefbaar en aanraakbaar.
Afrader, want: Soms is dergelijke stilistische overdaad niet functioneel. Eerlijk is eerlijk: het verhaal is niet bijzonder origineel.
Aanbevolen voor: Wie een Claus-vormig gat op te vullen heeft in zijn of haar literaire maag, of wie tuk is op een bijzonder mooie literaire stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten