Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

woensdag 25 maart 2015

Geslepen zinnen

Auteur: Arthur Japin
Titel: Kussenboek
Taal: Nederlands
Categorie: proza
Jaar van eerste uitgave: 2011
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: gekregen van m'n vriendin
Synopsis: Thematisch geordende citaten uit het werk van Arthur Japin.
Aanrader, want: Niet alleen verstaat Japin de kunst van het toegankelijk schrijven, veel van de wijsheden die hij zijn personages laat delen, zijn half niet zo belegen of onorigineel als hem soms verweten wordt. Hier is geen auteur aan het werk die pronkt met z'n eigen intellect, maar oprecht probeert om te delen wat hij denkt en voelt.
Afrader, want: De meligheid sluipt er hier en daar toch wel in, en een scheut gender-essentialisme is ook nooit ver weg.
Aanbevolen voor: Ik denk niet iemand als ik de doelgroep was van dit boek, maar ik veronderstel wel dat Japin-fans erg graag en veel door deze revue zullen bladeren. Fraaie uitgave in fysieke vorm ook, overigens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten