Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 21 juli 2015

Literaire prikdraad

Auteur: A.H.J. Dautzenberg
Titel: En dan komen de foto's
Taal: Nederlands
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2014
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: Dautzenberg trakteert de lezer op 40 kortverhalen in bijzonder diverse indelingen en met originele benaderingen. Centraal lijken veelal "wat als"-vragen te staan, die doorgetrokken worden tot hun meest bizarre en in enkele gevallen gruwelijke gevolgen.
Aanrader, want: Het laatste wat je Dautzenberg kan verwijten, is dat hij niet origineel is of niets te zeggen heeft. Hij is intelligent genoeg om zich niet neerbuigend naar zijn publiek op te stellen en onderhoudend genoeg om zijn toch vrij scherp gedefinieerde ego als schrijver te veel op de voorgrond te laten komen.
Afrader, want: Het is een bewuste keuze, maar de Nieuwe Zakelijkheid van z'n stijl vind ik maar niets. De bedoeling om stijl van pretentie te ontdoen vind ik zelf gewoon een andere vorm van pretentie. Daardoor komt Dautzenberg ook zeer Nederlands-Nederlands over.
Aanbevolen voor: Wie nu en dan wil onderhouden worden door een bundel afwisselende kortverhalen, vignettes, experimenten, gedachten en analyses.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten