Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de poëzieafdeling daarvan. Hier kan je zowel de laatste nieuwe gedichten als ook een selectie van oudere gedichten vinden. De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

Overigens kan je hier gratis mijn poëziebundels downloaden in PDF-formaat: 'Epicentrum' (2012), 'Synaeresis' (2012), 'Subductie' (2013), 'Enceladus' (2015), 'Volterra' (2017), 'De snelheid van de duisternis' (2019) en 'Indiscrete wiskunde' (2021). Behalve 'Synaeresis', dat één verhalend gedicht is in twee delen, bevatten de anderen telkens een 30-tal geredigeerde en zorgvuldig geselecteerde gedichten, met duiding en een nieuwe indeling. In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs'. In 2023 bracht ik de opvolger 'Constellatie' uit.

dinsdag 22 december 2015

Het einde van de wereld met cocktails

Auteur: Douglas Coupland
Titel: Speler 1
Taal: Nederlands (vertaald uit het Engels)
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2012
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: Vijf mensen zitten toevallig samen in een hotelbar bij een luchthaven terwijl om hen heen de wereld vergaat.
Aanrader, want: Coupland schrijft altijd met de vinger aan de pols van het nu. Hij laat zijn personages ademen en bewandelt met hen de grens tussen het realistische en het absurde, zoals het ook hoort voor een roman als deze. Zijn inzicht in de gedachtenwereld van een jonge vrouw met autisme is heel plausibel.
Afrader, want: Uiteindelijk heb je als lezer niet per se het gevoel dat Coupland iets te zeggen heeft - hij breit wel enkele boeiende gedachten en vinnige passages aan elkaar, maar voor de diepere gedachte hoef je het niet te doen.
Aanbevolen voor: Fans van goed verteerbare, moderne fictie met een hoekje af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten