Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 29 december 2015

Meerdimensionale schaakpartijen

Auteur: Cixin Liu
Titel: The Three-Body Problem
Taal: Engels (vertaald uit het Chinees)
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2014
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: De wetenschap zit met de handen in het haar omdat fundamentele fysische wetten plots op losse schroeven blijken te staan.
Aanrader, want: Zonder te veel te willen weggeven verweeft Liu op magistrale wijze de geschiedenis van China na Wereldoorlog II met harde SF, bespiegelingen rond speculatieve wetenschap, elementen van een grimmige policier en een humanistische grondlaag. Het is geen wonder dat dit boek (het eerste van een trilogie) een enorme hit was in China en ook daarbuiten zorgde voor deining.
Afrader, want: Trisolaris is misschien een beetje aan de simplistische kant.
Aanbevolen voor: Iedereen die tuk is op een roman die geschreven is met veel verbeelding, intelligentie en een verbijsterend vermogen om alle draden samen te weven tot een boeiend narratief tapijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten