Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

vrijdag 14 oktober 2016

Meer dan Theo

Auteur: Willem Jan Verlinden
Titel: De zussen Van Gogh
Taal: Nederlands
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2016
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Plichtlectuur via de moeder
Synopsis: Vincent Van Gogh had blijkbaar ook drie zussen (en nog een broer buiten Theo).
Aanrader, want: De zussen van de beroemdste Nederlandse schilder aller tijden (toch?) staan heel diep in zijn schaduw, maar hebben zelf best boeiende levens geleid. Vooral de levenshandel en -wandel van zijn zus Wil is interessant om te volgen. Je kan je voorstellen dat ze anno nu zelf allicht kon uitgegroeid zijn tot een artieste.
Afrader, want: Het boek, hoewel er gedetailleerde research aan vooraf gegaan is, is soms nogal saai en pedant. Over de kindertijd van de broers en zussen hadden er heus niet zo veel pagina's moeten gaan, en citaten uit brieven waarin ellenlange wandelingen worden aangehaald als hoogtepunt van de dag, zijn gewoon niet boeiend.
Aanbevolen voor: Iemand met wat tijd en een interesse in de minder belichte aspecten van Van Goghs leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten