Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zaterdag 4 maart 2017

Gecremeerde collages

Auteur: Charlotte Van den Broeck
Titel: Nachtroer
Taal: Nederlands
Categorie: Poëzie
Jaar van eerste uitgave: 2017
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: De tweede dichtbundel van Van den Broeck, waar kennelijk toch wel wat anticipatie rond was.
Aanrader, want: 'Nachtroer' gaat breed in intimiteit en is een onophoudelijke collage van indrukken, die nu eens chirurgisch precies neergeschreven zijn, en dan weer in grove penseelstreken. De kleur en de diversiteit van het geheel zouden bijna doen vergeten dat er onder de motorkap haast achteloos wordt gegrossierd in stilistische vondsten en beeldspraak die nooit al te nadrukkelijk de aandacht naar zichzelf toe zuigt.
Afrader, want: Dat laatste gedicht in de bundel stond als een tang op een varken.
Aanbevolen voor: Liefhebbers van duidelijke en uitgepuurde poëzie zullen dit minder kunnen smaken, maar voor al de rest is het een reis waar iedereen wel ergens een zebra, een berg of een aha-erlebnis zal spotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten