Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

vrijdag 23 maart 2018

En garde!

Auteur: Alexandre Dumas
Titel: De drie musketiers
Taal: Nederlands (vertaal uit het Frans)
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 1844
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: Gascons heethoofd d'Artagnan werkt zich in de gunst van drie musketiers in de compagnie van de koning en wordt een belangrijke speler in complotten tussen de koning, de koningin en de kardinaal.
Aanrader, want: Hoewel het boek meer dan 600 bladzijden telt en zowat 170 jaar geleden geschreven werd, is dit nog altijd een vlot lezende avonturenroman met een heerlijk bedachte plot-afwikkeling.
Afrader, want: Het blijft een vrij oppervlakkig verhaal, en natuurlijk zijn de ideeën van de tijd waarin het boek werd geschreven ook nooit veraf.
Aanbevolen voor: Lezers van klassiekers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten