Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 29 april 2018

Academia als reddingsboei

Auteur: John Williams (niet de componist, nee)
Titel: Stoner
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 1965
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend
Synopsis: We volgen het leven van William Stoner, die het van arme boerenzoon brengt tot assistent-professor aan een lokale universiteit, en we krijgen, hoewel de vertelde tijd hoog ligt en de verteltijd laag, een merkwaardig intieme blik in het leven van een man die na zijn dood al snel vergeten zou worden.
Aanrader, want: Hoewel Stoner zelf een gesloten, droge man is, is zijn relatief eenvoudige gevoelswereld één van voorzichtige gratie en zoektocht naar tevredenheid in kleine dingen. Zelfs minder sympathieke personages als Edith worden voorzien van een achtergrond en ingebed in een maatschappij die verklaart waarom ze is wie ze is.
Afrader, want: Ik zou dit niet aan iemand afraden.
Aanbevolen voor: Lezers die graag een vaste hand lezen van een bescheiden en evenwichtige meester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten