Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zaterdag 13 oktober 2018

Draaideuren vol geld

Auteur: Peter Mertens
TitelGraailand
Taal: Nederlands
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2017
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van mijn ouders
Synopsis: Mertens fileert de veel te nauwe banden tussen het grote geld en de politiek, die hij als een draaideur omschrijft, en dat leidt tot normvervaging op allerlei niveaus die uiteindelijk de gewone m/v tot de dupe maken.
Aanrader, want: Zelfs al sta je weigerachtig tegenover Mertens' politieke agenda, je kan niet anders dan op basis van de cijfers die hij meegeeft, concluderen dat het rot in onze politieke topmensen erg diep zit, niet alleen hier, maar ook in de rest van Europa.
Afrader, want: Misschien heb je het niet voor zijn recepten, maar ik vind het alleszins positief dat zijn boek verdergaat dan enkel aanklagen.
Aanbevolen voor: Wie een goed toegankelijk boek vol feiten zoekt en zich wil verfrissen aan een ideologisch oud verhaal dat dringend aan een nieuw élan toe is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten