Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

donderdag 30 april 2015

Bedrijven als Proteus

Auteur: Peter Hinssen
Titel: The Network Always Wins
Taal: Engels
Categorie: professioneel
Jaar van eerste uitgave: 2015
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend van een vriend
Synopsis: Ondernemer en marketeer Hinssen stelt dat de toekomst van de marketing volledig aan het netwerk is, en dat dit van bedrijven een evolutie vergt naar een "anti-fragiele", amorfere structuur die omgang met fluïde netwerken faciliteert.
Aanrader, want: Hinssen stoffeert zijn betoog met veel trivia over een rijke variëteit aan onderwerpen. Hij legt ook de vinger op enkele zere wonden van het bedrijfsleven, inclusief de cyclussen van hypes die de economische wereld beheersen.
Afrader, want: Hoewel ik het eens ben met zijn analyse dat "denken als een netwerk" cruciaal is voor de toekomst, ben ik nog niet zo zeker of dat zo snel zal gaan. De consument is niet de enige die de wetten dicteert van de marketing.
Aanbevolen voor: Mensen met interesse in marketing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten