Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

donderdag 1 december 2016

Dans zonder einde

Auteur: George R.R. Martin
Titel: A Dance with Dragons
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2011
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: De Wet van Murphy geldt blijkbaar ook in de fantasy.
Valar dohaeris, want: In tegenstelling tot zijn voorganger weet 'Dance' de kwalitatieve consistentie wel aan te houden, en sommige nieuwe personages maken het tapijt van Bayeux dat Martin weeft, zo mogelijk nog rijker, zoals Jon Connington of de rode priester Moqorro. De inblik die we krijgen in de gedachten en gevoelens van Barristan Selmy en Melisandre voegen ook rijkere schakeringen toe aan de plot, en de politieke intriges die zich overal afspelen zijn scherper en genuanceerder dan ooit. De terugkeer van Asha Greyjoy als focuspersonage en de gedurige redemptie van Jaime en Theon doen ook veel om de spanning erin te houden, zelfs op dodere momenten.
The night is dark and full of terrors, want: Een deel van de kritiek die 'Dance' krijgt ligt simpelweg aan het feit dat Martin een luiaard is die het zesde boek maar blijft uitstellen, en het moet gezegd - hij blueballt de lezer wel enorm, met maar liefst vier cliffhangers en een aantal subplots die bedoeld zijn om te misleiden. O en zijn voortdurende herhalingen van een aantal idiomen ("must needs", "nuncle", "words are wind") is storend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten