Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 6 februari 2017

Nerds zullen de wereld erven

Auteur: Philippe Gosseye
Titel: The Extraverted Nerd
Taal: Engels
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2015
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend
Synopsis: In rijkelijk met infographics en schema's voorziene hoofdstukken loodst Gosseye de lezer door de moderne digitale B2B-marketingstrategieën.
Aanrader, want: Voor mensen die dol zijn op de Hubspot-manier van aan marketing doen, met veel data, metrics en opvolgbare plannen, is dit een efficiënt geschreven "kookboek", zoals het zichzelf aanprijst, dat zich niet verliest in het uiteenzetten van grote theorieën of holle slogans. Er blijft ook voor ervaren B2B-marketingprofessionals nog heel wat in het boek dat de moeite is om door te lezen.
Afrader, want: Het boek kiest bewust niet voor concrete case studies, hoewel dat misschien wel had gemogen om de voorgestelde aanpak hier en daar in de praktijk te zien.
Aanbevolen voor: Wie marketing doet in een B2B-context, best bij een vrij groot bedrijf. De plannen en ideeën die in het boek uiteengezet worden, vergen wel wat mankracht en tijd om tot een goed einde te brengen, en een beginner of een echte KMO zal er misschien minder aan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten