Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 1 oktober 2012

Hello and welcome to Jazz Club

Auteur: F. Scott Fitzgerald
Titel: The Great Gatsby
Taal: Engels
Categorie: fictie
Jaar van eerste uitgave: 1922
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend
Synopsis: Door de ogen van Nick Carraway, WW1-veteraan, leert de lezer een New Yorkse upper society kennen waarin de mysterieuze figuur Jay Gatsby een centrale en voorname rol speelt.
Aanrader, want: Het is niet voor niets dat ‘The Great Gatsby’ de status kreeg van klassieker en op veel leeslijstjes opduikt. Fitzgerald schrijft met een typisch Amerikaanse directheid en weet zijn personages even plausibel te maken. De jazz-feestjes en drinkgelagen in de periode van de Drooglegging vormen een sfeervolle omkadering.
Afrader, want: De beeldspraak is soms wat te uitleggerig. De laatste stukjes voelen slordig aan. Als je bovendien bedenkt dat dit boek in hetzelfde jaar verscheen als ‘The Waste Land’ en ‘Ulysses’, voel je ook al snel de beperkingen aan van ‘The Great Gatsby’.
Aanbevolen voor: Voor wie het allemaal niet te complex hoeft maar toch graag een goed geschreven verhaal wil lezen rijke mensen en hun problemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten