Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 3 augustus 2014

Besmettelijke verzen

Auteur: Hugues C. Pernath
Titel: Geselecteerde gedichten
Taal: Nederlands
Categorie: poëzie
Jaar van eerste uitgave: 1995
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend van een vriend
Synopsis: Voorafgegaan door een lijvige maar verhelderende inleiding, krijgt de lezer een ruime en diverse bloemlezing voorgeschoteld uit Pernaths poëtische oeuvre.
Aanrader, want: Pernath is een pièce unique in de Nederlandstalige literatuur. In de inleiding staat terecht dat zijn poëzie 'besmettelijk' werkt. Niet alleen lees je een dichter die voortdurend bleef evolueren, hij was in elk van zijn fases ook een meester in hetgeen hij uitprobeerde. Pernath was een pionier die de grenzen van poëtische mogelijkheden in het Nederlands zonder twijfel verlegd heeft.
Afrader, want: De gedichten uit het begin van zijn carrière zijn soms zo hermetisch dat het leesplezier in gevaar komt.
Aanbevolen voor: Lezers van poëzie die intussen afgestudeerd zijn van de iets voor de hand liggender dichters, en op zoek willen naar een esthetisch wonderlijke ervaring om hun tanden op stuk te bijten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten