Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 18 augustus 2014

De muren op

Auteur: Banksy
Titel: Wall and Piece
Taal: Engels
Categorie: foto's, docu
Jaar van eerste uitgave: 2005
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: dubbel gekocht geschenk
Synopsis: Een overzicht van het werk van 's werelds bekendste graffiti-artiest van de jaren '90 tot 2004, met veel foto's en doorspekt met citaten van de man zelf.
Aanrader, want: Het is onderhand een cliché dat kunst "tot nadenken" aanzet, maar dat doet het werk van Banksy wel degelijk, vooral als je leest over zijn ideeën die erachter schuilen en hoe hij een heel idee van kunst en maatschappij op uiterst efficiënte wijze doorprikt. Banksy's werk is vaak ook amusant op een erg Britse manier, door zijn beleefde anarchisme en omgang met zijn wereldroem.
Afrader, want: Sommige werken hebben intussen zo veel navolging gekregen dat ze intussen gedateerd overkomen. Ook de kwaliteit van de foto's is niet altijd even goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten