Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

woensdag 27 augustus 2014

Onevenwichtige perspectievenkoning

Auteur: George RR Martin
Titel: A Feast for Crows
Taal: Engels
Categorie: fictie
Jaar van eerste uitgave: 2005
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend
Synopsis: Omdat het moet - Westeros en vooral de hoofdstad King's Landing kreunt onder het paranoïde regentschap van Cersei. Op de Iron Islands wordt de wrede 'verloren broer' Euron tot koning uitgeroepen. Brienne zoekt naar de verloren Stark-dochters
Aanrader, want: Ondanks de onorthodoxe beslissing van Martin om zijn vierde en vijfde boek tegelijk te laten plaatsvinden (en dus zijn vertelling van de hoofdstukken in Essos tijdelijk stop te zetten), bevat 'Feast' een aantal dialogen en hoofdstukken die bij zijn beste werk mogen gecatalogeerd worden. Vooral zijn genuanceerde inleving in personages als Jaime, Arya, Sam en Brienne zijn een lust voor elke lezer.
Afrader, want: De hoofdstukken over de Iron Islands lijken wel uit een ander boek te komen. De portrettering van Victarion (en Euron) is onevenwichtig, Asha is plots slechts een voetnoot geworden, en Martin slaagt er niet in degelijk te overtuigen met zijn karakterisering van een hele trits nieuwe personages uit Dorne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten