Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 14 oktober 2014

Zwarte zwanenzangen

Auteur: Sofie Verdoodt
Titel: Doodwater
Taal: Nederlands:
Categorie: Poëzie
Jaar van eerste uitgave: 2014
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: gekocht
Synopsis: Verdoodts debuutbundel maakt een excursie langs verschillende historische en mythologische figuren en plaatsen, die ze op een bijna neo-neoromantische (is dat een woord?) manier in verband brengt met morbiditeit, gelatenheid en ondergang.
Aanrader, want: Over elk gedicht is duidelijk goed nagedacht, en het economische taalgebruik verleent veel gedichten meer trefzekerheid dan je als lezer zou verwachten van een bundel met vrij klassieke thema's. Haar persona voelt matuur en zelfzeker aan. Het donkere is nooit een molensteen.
Afrader, want: Sommige gedichten zijn net iets té uitgebeend en kunnen daardoor inboeten aan coherentie of muzikaliteit.
Aanbevolen voor: Wie zijn of haar poëzie graag een tik donkerder heeft en een beetje thuis is in de klassiekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten