Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

vrijdag 13 februari 2015

Sumoworstelaars en vrolijke cijfers

Auteur: Stephen J. Dubner en Steven D. Levitt
Titel: Freakonomics: a rogue economist explores the hidden side of everything
Taal: Engels
Categorie: non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2006
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend van een vriend
Synopsis: Dubner en Levitt nemen via verschillende essays de lezer mee door verrassende economische correlaties en studies. Waarom zijn de meeste drugdealers arm? Wat verklaart het pijlsnelle dalen van gewelddadige misdrijven in de jaren '90 in Amerika? Hoe win je een verkiezing?
Aanrader, want: Dubner en Levitt schrijven vlot en slagen erin om vrij droge, soms esoterische materie fascinerend te maken voor een lekenpubliek. 'Freakonomics' doet niet aan ideologie, maar probeert wetenschap dichter bij het publiek te brengen.
Afrader, want: Door de essayistische vorm gaat er soms wat samenhang tussen de hoofdstukken verloren, maar Dubner en Levitt geven aan dat het expliciet niet hun bedoeling is om die te zoeken.
Aanbevolen voor: Mensen die verzot zijn op boeiende weetjes en eens toe zijn aan iets lichtere lectuur dan loodzware durven als 'Kapitaal in de 21ste eeuw'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten