Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

donderdag 29 mei 2014

Fantasy voor mensen die niet graag fantasy (meer) lezen

Auteur: George RR Martin
Taal: Engels
Categorie: fictie
Jaar van eerste uitgave: 1996
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend
Synopsis: Ned Stark wordt naar King's Landing geroepen om zijn oude vriend de koning bij te staan in zijn regering. Hij en zijn familie raken verstrikt in een web van hofintrige, gruwel en magie.
Lezen, want: Naast de overbekende tv-reeks die de naam kreeg van het eerste boek uit Martins 'A Song of Ice and Fire'-cyclus, is het een staalhard feit dat Martin niet enkel weet hoe hij een traditioneel fantasypubliek weet te entertainen, maar ook geschiedenisnerds, liefhebbers van vinnige dialogen en narratieve trouvailles kan aanspreken. 'A Game of Thrones' is omvangrijk, maar leest in absolute rotvaart.
Niet lezen, want: Het veelvuldige gebruik van (voorspellende) dromen gaat soms wat vermoeien, vooral omdat die minder ondoorzichtig zijn dan op het eerste zicht lijkt. De plotlijn rond Bran is een beetje saai.
Aanbevolen voor: Fans van de tv-reeks, en iedereen die fantasy definitief afgeschreven had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten