Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 9 juni 2014

Koningen om de straat mee te beleggen

Auteur: George RR Martin
Titel: A Clash of Kings
Taal: Engels
Categorie: fictie
Jaar van eerste uitgave: 1998
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend
Synopsis: De dood van zowel de koning als Ned Stark hebben een burgeroorlog ontketend in Westeros, met niet minder dan vijf mensen die zichzelf uitgeroepen hebben tot koning.
Lezen, want: 'A Clash of Kings' borduurt verder op de uitstekende karakterschetsen van de personages in het vorige boek, en reikt ook nieuwe perspectieven aan, zoals die van Theon die voor zichzelf fout na fout blijft rechtvaardigen, of de opgang van de misvormde Tyrion. Martin blijft fantasyconventies op zijn kop zetten.
Niet lezen, want: De saaiere onderdelen van 'A Game of Thrones' zijn hier nog saaier.
Aanbevolen voor: Fans van de tv-reeks, en iedereen die fantasy definitief afgeschreven had en het eerste deel al gelezen had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten