Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poƫzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 17 juni 2014

De onzichtbare vuist

Auteur: Paul Verhaeghe
Titel: De neoliberale waanzin
Taal: Nederlands
Categorie: essay
Jaar van eerste uitgave: 2012
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: geleend
Synopsis: Een neerslag van een reeks lezingen van de Gentse psycholoog omtrent onze 'maatschappijziekte' en het daarmee verbonden neoliberalisme.
Lezen, want: Helder en raak slaat Verhaeghe het ideaalbeeld van de neoliberale samenleving aan spaanders. Op amper 44 pagina's haalt hij een hele maatschappijvisie onderuit zonder zich te bedienen van platitudes of zijn toevlucht te zoeken tot marxistische theses.
Niet lezen, want: Hier en daar kan Verhaeghe een beetje paternalistisch uit de hoek komen.
Aanbevolen voor: Wie houdt van apolitieke politiek? Ik weet het niet, ik denk dat iedereen dit een verrijking zou kunnen vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten