Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 5 maart 2018

Microfilm met lachband

Auteur: Scott Dikkers (red.)
Titel: Our Dumb Century
Taal: Engels
Categorie: Satire
Jaar van eerste uitgave: 2007
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Cadeau
Synopsis: Dit mini-boekje gaat over 100 mini-pagina's de geschiedenis van de twintigste eeuw af per satirisch krantenartikel, in de gekende stijl van satire-imperium The Onion.
Aanrader, want: Dit is een snelle en vinnige catalogus van 'la folie humaine' met retroactief historisch inzicht, en zoals alle goede satire zegt het ook iets over onze wereld vandaag.
Afrader, want: Hier en daar voelt sommige satire vreemd genoeg al wat als verouderd, hoewel dit boekje maar 10 jaar oud is, bijvoorbeeld Frankrijk afschilderen als een zwakke militaire macht.
Aanbevolen voor: Wie houdt van The Onion en geschiedenis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten