Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zaterdag 29 oktober 2016

De Dikke van Hogwarts

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2000
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriendin
Synopsis: Op mysterieuze wijze geraakt Harry ingeschreven voor een interschoolse magische competitie waar normaal gesproken maar drie deelnemers aan mogen meedoen. Voldemort maakt eindelijk zijn echte rentrée in volle grandeur.
Alohamora, want: Rowling overtrof zichzelf op alle vlakken na het al zeer goede 'Prisoner of Azkaban' en weet meerdere ballen in de lucht te houden. Voldemort raakt ook beter gekarakteriseerd, van een wat standaard slechterik tot een angstaanjagende psychopaat. Voor het eerst is de verfilming minder goed dan het boek.
Crucio, want: Ondanks de dubbele dikte van het boek, is het grotere narratief op het einde weer terug bij af. Dat is een beetje sneu.
Aanbevolen voor: Wie nog niet overtuigd was door 'Azkaban' zou het nu moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten