Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

woensdag 26 oktober 2016

De tovenaarszoon met het brilletje

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Taal: Engels
Categorie
: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 1997
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriendin
Synopsis: Yer a wizard, 'Arry.
Alohamora, want: Hier begon het allemaal mee. Wie de hele reeks wil lezen, moet hier eigenlijk beginnen. De 'Philospher's Stone' is het meest op kindermaat geschreven en leest een geoefende lezer vlot op een namiddagje uit.
Crucio, want: Het is onmiddellijk ook het slechtste boek in de hele reeks. Rowling heeft duidelijk nog niet de vaste pen die ze later ontwikkelt, en ook al is dit boek heel erg bedoeld voor kinderen, de substantie weegt licht en de stijl is vaak krom en verkrampt. Het is niet fijn om te zeggen, maar het is begrijpelijk waarom zo veel uitgevers hier niet veel in zagen. De verfilming is veel beter.
Aanbevolen voor: De diehards.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten