Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

vrijdag 28 oktober 2016

Een tint donkerder

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 1999
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriendin
Synopsis: Er is een gevangene ontsnapt uit een soort magisch Alcatraz en die zit Harry op de hielen. Tevens wordt meer onthuld over het verleden van Harry's vermoorde ouders.
Alohamora, want: Dit is het eerste echt goede boek in de reeks, geschreven met vaste hand en met meer emotioneel gewicht. De transitie van Harry van een wat tragisch weesje tot een puber is geloofwaardig, en Rowlings timing voor actie en onthulling is onberispelijk.
Crucio, want: Over 'The Prisoner of Azkaban' valt weinig slechts te zeggen. Er zijn weinig reeksen die zulk een voltreffer hebben dat tegelijk een 'overgangsboek' is. Maar dat voel je nergens.
Aanbevolen voor: Wie wil beginnen met het eerste echte goede boek in de reeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten