Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

donderdag 27 oktober 2016

Riddle me this

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 1998
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriendin
Synopsis: Harry gaat voor zijn tweede spookconfrontatie met Voldemort.
Alohamora, want: In tegenstelling tot het eerste boek heb je als lezer het gevoel dat er meer op het spel staat. Vele spannende vragen worden opgeroepen in wat een traditie zal worden in de rest van de boeken, en die spanningsbogen worden maar heel zuinigjes opgelost, precies wat een page-turner nodig heeft.
Crucio, want: Ondanks enige verbeteringen valt Rowling toch weer in een aantal pijnlijke stilistische valkuilen die tonen dat ze nog steeds worstelt met een vaste stem vinden.
Aanbevolen voor: Wie het eerste boek al gelezen heeft, of zelfs carrément wil overslaan om direct met een spannender verhaal te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten