Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 30 oktober 2016

Kindsoldaten en psychopaten

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2003
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriendin
Synopsis: Harry wordt vigilante. Een griezel wordt directeur van Hogwarts.
Alohamora, want: Zelden heeft een auteur zo treffen beschreven hoe oppressief een uiterlijk aardige autoriteitsfiguur kan zijn tegenover jongeren. Mogelijk is 'Order of the Phoenix' het beste boek in de reeks, en allicht ook het donkerste. Waar de grenzen tussen juist en fout tot hier toe nog relatief duidelijk waren, gaan ze nu almaar meer vervagen, en dat levert in een soort magische Bildungsroman-context boeiende lectuur op.
Crucio, want: Zestienjarigen die nooit praten over seks: dat bestaat niet.
Aanbevolen voor: Vanaf nu valt dit lijntje weg. Wie de vorige boeken niet lustte, zal niet overtuigd meer kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten