Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees.

Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs', dus die kan je nu zelf lekker afbranden in je eigen recensie, als je wil.

De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 15 juli 2012

Power Rangers

Auteur: Het venijnig gebroed (Denis S.M. Vercruysse, Frederik Lucien De Laere, albrecht b doemlicht, Ann Slabbinck, Jan Wijffels)
Titel: Opgezet spel
Taal: Nederlands
Categorie: poëzie
Jaar van eerste uitgave: 2012
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: gekocht
Synopsis: ‘Opgezet spel’ is een bloemlezing van het reeds 15 jaar durende samen schrijven, dwarsliggen en evenementen verbaal terroriseren van ‘Het venijnig gebroed’. Elk selecteerden ze vijf gedichten voor de anthologie.
Aanrader, want: Vijf sterk verschillende dichters betekent voor elk wat wils. Het is ook meer dan dat. Een gedicht als ‘Voyager’ van De Laere geldt als een hoogst origineel, modern en gestroomlijnd hoogtepunt van de verzamelaar met een thematiek die je niet snel terugvindt in andere Nederlandstalige poëzie. Ook gedichten als ‘Ode to JMH’, ‘Disco Macaber’ en ‘Zwijg Stil’ mogen zich zonder schamen plaatsen bij het betere dichtwerk dat de laatste twee decennia in Vlaanderen en Nederland geschreven is.
Afrader, want: Voorspelbaar genoeg betekent vijf dichters ook wat een gebrek aan coherentie, al is dat een nogal flauwe kritiek. De bundel wordt naar het einde toe beter, wat lezers in het begin wat kan ontmoedigen – de eerste bijdrages zijn meteen ook de zwakste.
Aanbevolen voor: Liefhebbers van vitale poëzie die het spectrum bedekt tussen haast pure emotionele expressie en intellectuele ruimtevaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten