Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 3 augustus 2015

De prijs van totale harmonie

Auteur: Anna Smaill
Titel: The Chimes
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2015
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: In een post-apocalyptische wereld waar mensen voornamelijk communiceren via zang en muziek wordt de jonge Simon naar Londen gestuurd. Hij wordt er deel van een ondergrondse straatbende en ontrafelt geleidelijk aan waarom de meeste mensen geen langetermijnherinneringen meer kunnen opslaan.
Aanrader, want: De wereld die Smaill schept in dit boek is bijzonder origineel vormgegeven en op basis van een intrigerende premisse. Het aloude dystopische vraagstuk of er een lans te breken valt voor een wereld vol vergetelheid wordt hier op een boeiende manier neergezet.
Afrader, want: Plotwendingen die me verrassend bedoeld lijken, zijn niet zo enorm verrassend. Het is ook jammer dat weinig te weten komen over de wereld buiten Zuid-Engeland.
Aanbevolen voor: Wie een originele roman zoekt die in het Nederlandstalig taalgebied allicht nooit een kans had gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten