Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

woensdag 1 maart 2017

Modern als een smartphone

Auteur: Maarten Inghels
Titel: Nieuwe rituelen
Taal: Nederlands
Categorie: Poëzie
Jaar van eerste uitgave: 2015
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: Inghels verkent poëtisch het nu van de moderne mens en diens rituelen.
Aanrader, want: Inghels dicht met vaste hand en zowel een thematische rijkdom als een vloeiende speelsheid die veel oudere dichters het nakijken geeft. Zijn integratie van het allermodernste in een oeroude kunstvorm is nergens geforceerd en is een spannende nieuw element in het poëzielandschap. Move over, heidense altaren.
Afrader, want: Een terechte opmerking is hoe dit zal lezen binnen 20 jaar. Er is een kans, hoewel die niet erg groot acht, dat 'Nieuwe rituelen' vooral een document van zijn eigen tijd zal blijken.
Aanbevolen voor: Wie poëzie nog eens een kans wil geven en ver weg wil blijven van bedompte oudemannenpoëzie, natuursymboliek en belegen metaforen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten