Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 15 januari 2019

De witte wreker

Auteur: Doug Moench, Don Perlin (bedenkers), Charlie Huston (schrijver)
Titel: Moon Knight vol. 3
Taal: Engels
Categorie: Comic
Jaar van eerste uitgave: 2006
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriend
Synopsis: Wat als Batman SPD had en mensen molde?
Ik ben de dreiging die flappert door de nacht, want: In tegenstelling tot andere comics hebben veel nevenpersonages hier een bijzonder kleurrijke en vaak ook erg menselijke eigenheid. De Mexicaanse broers-luchadores in het finale hoofdstuk zijn fantastische, nu ja, comic reliefs. De achtergrond van de 'Civil War' die veel mensen nu ook kennen uit de MCU-films is mooi meegenomen.
Naar de maan ermee, want: Wat in de kern uiteindelijk overblijft wordt niet echt aangelengd met erg veel diepgang - Marc Spector raakt nooit los van zijn wrede alter-ego. Ik had ook graag wat meer interactie gezien met de Punisher, die op veel vlakken een gelijkaardig personage is.
Aanbevolen voor: Mensen die houden van visceraal geweld bij hun vigilantes - en, het moet gezegd, prima tekenwerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten