Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de poëzieafdeling daarvan. Hier kan je zowel de laatste nieuwe gedichten als ook een selectie van oudere gedichten vinden. De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

Overigens kan je hier gratis mijn poëziebundels downloaden in PDF-formaat: 'Epicentrum' (2012), 'Synaeresis' (2012), 'Subductie' (2013), 'Enceladus' (2015), 'Volterra' (2017), 'De snelheid van de duisternis' (2019) en 'Indiscrete wiskunde' (2021). Behalve 'Synaeresis', dat één verhalend gedicht is in twee delen, bevatten de anderen telkens een 30-tal geredigeerde en zorgvuldig geselecteerde gedichten, met duiding en een nieuwe indeling. In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs'. In 2023 bracht ik de opvolger 'Constellatie' uit.

vrijdag 10 juli 2020

De dood van de god

Auteur: C.A. Higgins
Titel: Radiate
Taal: Engels
Categorie: Fictie
Jaar van eerste uitgave: 2017
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: Hoe maak je je spijt goed over mee een revolutie in gang steken die je nu met afgrijzen bekijkt? Hoe kom je op tegen een nieuwe - echte - godheid?
Bow to your new God, want: Het derde deel van de 'Lightless'-trilogie is even ambitieus als het eerste en maakt de slimme beslissing van veel van de actie gelijktijdig te laten plaatsvinden met het tweede deel, maar deze keer vanuit de perspectieven van Mattie en Ivan, die samen met Althea de emotionele kern van de reeks vormen. De homo-romantische vriendschap van beide mannen wordt genuanceerd en complex neergezet, net als het perspectief van de enorm veelzijdige Ivan, die tot dusver een mysterieus personage was waar niemand vat op leek te krijgen.
Verdampt als een zwart gat, want: C.A. Higgins is niet heel goed in world building, wat iedereen buiten adepten van goede oude harde sf waarschijnlijk lastig zal vinden. Op het einde valt het ook wat uit elkaar, alsof ze geen blijf wist met bepaalde ambigue plotlijnen.
Aanbevolen voor: Liefhebbers van harde sf anno 2020.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten