Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de poëzieafdeling daarvan. Hier kan je zowel de laatste nieuwe gedichten als ook een selectie van oudere gedichten vinden. De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

Overigens kan je hier gratis mijn poëziebundels downloaden in PDF-formaat: 'Epicentrum' (2012), 'Synaeresis' (2012), 'Subductie' (2013), 'Enceladus' (2015), 'Volterra' (2017), 'De snelheid van de duisternis' (2019) en 'Indiscrete wiskunde' (2021). Behalve 'Synaeresis', dat één verhalend gedicht is in twee delen, bevatten de anderen telkens een 30-tal geredigeerde en zorgvuldig geselecteerde gedichten, met duiding en een nieuwe indeling. In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs'. In 2023 bracht ik de opvolger 'Constellatie' uit.

zondag 31 januari 2021

Le cuisinier dans les lettres

Auteur: Bart Van Loo
Titel: Als kok in Frankrijk
Taal: Nederlands
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2008
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: cadeau gekregen
Synopsis: Van Loo duikt de Franse culinaire geschiedenis in van de middeleeuwen tot nu aan de hand van literatuur, beroemde schrijvers en smulpapen.
Tournée générale, want: Willens nillens is voor België de Franse keuken ook deel van onze eigen geschiedenis en cultuur, en je komt er op zijn minst wijzer uit over bepaalde tradities, namen van schotels en hier en daar een uiterst amusante anekdote over deze of gene schrijver, zoals dat Georges Sand blijkbaar een zeer vaardige kokkin was of dat Normandische of Provence-schrijvers in hun boeken vaak terugkeerden op streekgerechten uit hun eigen heimat.
Onderkoeld, want: Als je ofwel al een totale expert bent in de Franse culinaire geschiedenis of liever een echt kookboek had gehad, dan ben je eraan voor de moeite.
Aanbevolen voor: Mensen die houden van zowel tafelen, geschiedenis als literatuur, en daar zullen er veel van zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten