Auteur: Bart Van Loo
Titel: Als kok in Frankrijk
Taal: Nederlands
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2008
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: cadeau gekregen
Synopsis: Van Loo duikt de Franse culinaire geschiedenis in van de middeleeuwen tot nu aan de hand van literatuur, beroemde schrijvers en smulpapen.
Tournée générale, want: Willens nillens is voor België de Franse keuken ook deel van onze eigen geschiedenis en cultuur, en je komt er op zijn minst wijzer uit over bepaalde tradities, namen van schotels en hier en daar een uiterst amusante anekdote over deze of gene schrijver, zoals dat Georges Sand blijkbaar een zeer vaardige kokkin was of dat Normandische of Provence-schrijvers in hun boeken vaak terugkeerden op streekgerechten uit hun eigen heimat.
Onderkoeld, want: Als je ofwel al een totale expert bent in de Franse culinaire geschiedenis of liever een echt kookboek had gehad, dan ben je eraan voor de moeite.
Aanbevolen voor: Mensen die houden van zowel tafelen, geschiedenis als literatuur, en daar zullen er veel van zijn.
Over 'Onklare taal'
'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling boekenrecensies daarvan, met inmiddels meer dan 400 recensies. De weg een beetje kwijt? Mijn eigenlijke website, die ook 'Onklare taal' heet, verwelkomt je.
zondag 31 januari 2021
Le cuisinier dans les lettres
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten