Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

donderdag 25 januari 2007

Bol, de wereld van ons allemaal

Auteur: Peter Sloterdijk
Titel: Sferen 
Taal: Nederlands (vertaald uit het Duits)
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2005
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Gekocht
Synopsis: Deze enorme turf samenvatten is bijna onbegonnen werk, maar Sloterdijk stelt hier zijn menselijke metafysica voor onder de vorm van sferen en gebruikt dit als leitmotiv doorheen verschillende filosofische en religieuze stromingen.
Aanrader, want: Dit is een boek dat barst van de eruditie en de kennis. Elke individuele zin kan je met complete verstomming slaan door zo'n uitgebreid en diepgravend intellect.
Afrader, want: Ik kon het niet uitlezen. Hoewel erg intelligent en erudiet, denk ik niet dat de gemiddelde of zelfs geavanceerde leek altijd mee kan zijn.
Aanbevolen voor: Hardcore-liefhebbers van filosofie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten