Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

zondag 20 augustus 2017

De make something up-club

Auteur: Chuck Palahniuk
TitelMake Something Up
Taal: Engels
Categorie: Kortverhalen
Jaar van eerste uitgave: 2015
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriendin
Synopsis: In een twintigtal kortverhalen laat Palahniuk een licht schijnen over zijn stilistisch kunnen en zijn veelheid aan toonaarden en personages, die soms gedeelde universa bevolken.
Aanrader, want: Op zijn best is Palahniuk als hij zijn cynisme enigszins in bedwang houdt, met als uitschieter het verhaal over het paard. Zijn hang naar het bizarre staat (meestal) niet in de weg van de menselijkheid die bijna circumstantieel lijkt, maar eigenlijk de essentie vormt van zijn kortverhalen.
Afrader, want: Soms slaat hij de bal mis als de mayonaise niet pakt, vooral in het langste kortverhaal, dat nooit zeker is of het grand-guignoleske kolder wil zijn, een soort verkapte Bildungsroman, of vale horror. Ook de zelfreferenties nu en dan hoeven niet.
Aanbevolen voor: Als je tuk bent op kortverhalen waar het bizarre nooit ver weg is, is dit je ding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten