Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

vrijdag 3 november 2017

Pocketty

Auteur: Wouter van Bergen en Martin Visser
Titel: De kleine Piketty 
Taal: Nederlands
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2014
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van m'n ouders
Synopsis: Dit boekje probeert Thomas Piketty's economische turf samen te vatten in slechts enkele tientallen bladzijden. Spoiler: als winst uit rente winst uit activiteit overstijgt, krijg je ongelijkheid. En dat is wat het grote probleem is van de wereld nu.
Aanrader, want: Van Bergen en Visser putten zich uit in het in begrijpelijke taal toelichten van Piketty's onderzoek en wat dit betekent voor de socio-economische realiteit van het huidige Westen.
Afrader, want: Bizar genoeg wordt er op een klein aantal pagina's best veel herhaald. Wie niet overtuigd is van het feit dat vermogensongelijkheid een probleem is, zal hier niet echt een goed tegenargument vinden.
Aanbevolen voor: Mensen die geen tijd hebben om de 'grote' Piketty te lezen. Dus wat het etiket (etiketty?) zegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten