Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot poëzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

maandag 27 november 2017

Raar Rotterdam

Auteur: Boris Ryzji
Titel: Rotterdams dagboek 
Taal: Nederlands (vertaald uit het Russisch)
Categorie: Egodocument
Jaar van eerste uitgave: 2004
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriend
Synopsis: Ryzji beschrijft zijn lang verhoopte maar nogal chaotische optreden in Rotterdam, waar hij geprangd zitten tussen allerlei andere Russen die er even zeer uit de toon vallen als hijzelf, en Nederland, dat hij als land niet echt lijkt te begrijpen en vice versa.
Aanrader, want: Ryzji gaat niet voor de flauwe grollen of de al te makkelijke observatie-comedy. In zijn gedachten gaat hij heen en weer tussen het soms vervaarlijke leven in Jekaterinburg, melancholische bespiegelingen over zijn bezoek aan een amusementspark met zijn zoontje, en het bizarre effect dat Rotterdam op zijn waarneming heeft.
Afrader, want: Je moet soms goed opletten om niet te verdwalen in allerlei namen.
Aanbevolen voor: Wie zich graag verdiept in eerstehands-ervaringen van Russische dichters van (bijna) nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten