Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de afdeling met boekrecensies daarvan. Bijna alles wat ik lees, komt hier terecht met een korte bespreking: van literatuur over non-fictie tot po√ęzie, er is niets dat ik in principe niet lees. Als je een boek geschreven hebt en je wil dat ik het recenseer, hou je zeker niet in me te contacteren! De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

dinsdag 4 september 2018

Ze durven het nog steeds

Auteur: Peter Mertens
Titel: Hoe durven ze?
Taal: Nederlands
Categorie: Non-fictie
Jaar van eerste uitgave: 2011
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend mijn ouders
Synopsis: Mertens belicht de destructieve ideologie van het turbokapitalisme dat leidde tot de crisis van 2008, en hoe de hoofdschuldigen nadien gewoon doorgegaan zijn met hele landen tot de bedelstaf te herleiden.
Aanrader, want: Zelfs voor wie geen socialist of een harde linkse is, is het gevoel van onrecht over wat de economische en politieke top boven de hoofden van hele staten beslist, een heldere binnenkomer.
Afrader, want: Socialisme is niet zaligmakend.
Aanbevolen voor: Wie meer wil weten over de crisis van 10 jaar geleden, bekeken door een andere bril dan louter de neoliberale consensus van de media.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten