Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de poëzieafdeling daarvan. Hier kan je zowel de laatste nieuwe gedichten als ook een selectie van oudere gedichten vinden. De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

Overigens kan je hier gratis mijn poëziebundels downloaden in PDF-formaat: 'Epicentrum' (2012), 'Synaeresis' (2012), 'Subductie' (2013), 'Enceladus' (2015), 'Volterra' (2017), 'De snelheid van de duisternis' (2019) en 'Indiscrete wiskunde' (2021). Behalve 'Synaeresis', dat één verhalend gedicht is in twee delen, bevatten de anderen telkens een 30-tal geredigeerde en zorgvuldig geselecteerde gedichten, met duiding en een nieuwe indeling. In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs'. In 2023 bracht ik de opvolger 'Constellatie' uit.

zondag 12 november 2023

Asterix en het tijdperk van Aquarius

Auteur: Didier Conrad & Fabcaro
Taal: Nederlands (vertaald uit het Frans)
Categorie: comic
Jaar van eerste uitgave: 2022
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: gekocht 
Synopsis: In Caesars eeuwige queeste om "dat kleine Gallische dorpje" te overwinnen stuurt hij een new-age goeroe op de dorpelingen af.
Ga in je kracht staan, want: Van de laatste 10 Asterix-albums en van alle albums sinds originele scenarist Goscinny stierf, is dit één van de betere. De persiflage van new-age oplichterij is zowel tijdloos als tendentieus (maar niet zo goed als in 'De ziener'), en zoals een goede Asterix het betaamt, zijn het vooral de talloze nevenpersonages die efficiënt de show stelen.
Niet goed voor je chakra's, want: Asterix is een inherent conservatieve strip ("het kleine, misschien dysfunctionele dorp waar niets echt verandert blijft toch het beste") en je kan moeilijk verwijten dat die trouw blijft aan zijn wortels. Toch is de subplot van de huwelijksperikelen tussen Abraracourcix en Bellefleur een enorme misser - hij hoeft helemaal niets te doen terwijl zij op het einde door het stof kruipt.
Aanbevolen voor: De fans en verzamelaars zullen deze niet willen missen, voor jongere generaties is dit mogelijk al wat oubollig. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten